ارتقا حوزه امنیت ارتباطات در حوزه اتصال‌پذیری و ارتباطات

عضو کارگروه امنیت سایبری ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌‌پذیری و ارتباطات: هدف از تشکیل کارگروه «امنیت سایبری»، تعیین اولویت‌های حوزه امنیت سایبری و پیش‌بینی راهبردهای اجرایی و گسترش فناوری‌های دیجیتال و حرکت جوامع به این موضوع برای حفاظت از اطلاعات و امنیت داده‌ها است.

به گزارش روابط‌عمومی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، ارتباطات نسل جدید، امنیت سایبری، هوشمندسازی، ارتباطات کوانتومی، فناوری ماهواره و سنجش از راه دور، حوزه‌های فعالیت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات هستند و عموم مردم، دانش‌آموزان، دانشگاهیان، شرکت‌ها و هسته‌های فناور مخاطبان آن محسوب می‌شوند. این ستاد در سراسر کشور با مأموریت و هدف محوری کمک به گروه‌های فناور، کسب و کارهای نوپا و شرکت‌های دانش‌بنیان و رفع مشکلات مادی و معنوی آنان خدمات مطلوبی را نیز ارائه می‌کند.

امنیت سایبری به‌ عنوان یکی از موضوعات تاثیرگذار شناخته شده است و جایگاه ویژه‌ای نیز دارد چرا که با گسترش فناوری و استفاده گسترده از شبکه‌های اینترنتی، خطرات و تهدیدات سایبری نیز به‌شدت افزایش ‌یافته است؛ به همین دلیل هم امروزه اهمیت حفظ امنیت در فضای سایبری بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

سیاوش احمدی، عضو کارگروه امنیت سایبری ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌‌پذیری و ارتباطات، امنیت سایبری را یکی از پر چالش‌ترین و پر اهمیت‌ترین موضوعات در سطح محلی، ملی و بین‌المللی خواند و اظهار کرد: هدف از تشکیل کارگروه «امنیت سایبری»، تعیین اولویت‌های حوزه امنیت سایبری و پیش‌بینی راهبردهای اجرایی، رشد و گسترش فناوری‌های دیجیتال و رصد حرکت جوامع به این موضوع برای حفاظت از اطلاعات و امنیت داده‌ها است.

وی با اشاره به اینکه حمایت از انجام راهکارها در سطح کشور نیز به عهده کارگروه است؛ افزود: در این راستا، نخست باید وضعیت فعلی امنیت سایبری را در قسمت های مختلف کشور بررسی کنیم. این قسمت ها شامل صنایع، سازمان ها، خدمات‌دهی دولتی، شرکت های بزرگ و ... است و پس از بررسی وضعیت فعلی به سراغ بررسی و شناسایی وضعیت مطلوب خواهیم رفت.

احمدی ادامه داد: زمانی که در این راه چالش ها شناسایی شدند متوجه خواهیم شد راهکار حل این چالش ها، رفع نیازمندی های امنیت سایبری هستند؛ برای رفع نیازمندی های امنیت سایبری نیز راهکارهایی در سراسر دنیا وجود دارد و در ادامه کارگروه باید تصمیم بگیرد با چه تکنولوژی می‌توان به راهکارها پاسخ داد.

به گفته عضو کارگروه امنیت سایبری ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌‌پذیری و ارتباطات در پایان پس از تنظیم یک برنامه‌ریزی مشخص والویت بندی آنها با همکاری جعبه ابزار حمایتی ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، کار آغاز خواهد شد.

عقب نماندن از توسعه جهانی
احمدی با نیم نگاهی به چالش های پیش‌رو گفت: عدم همراهی برخی مدیران، عدم دسترسی آسان به تامین تکنولوژی، دشواری آموزش افراد و ... چالش‌هایی هستند که کارگروه باید در تصمیم گیری‌های جمعی خود و دست‌یابی به راهکار و اولویت‌بندی نهایت در نظر داشته باشد.

وی با بیان اینکه ایران باید همگام و یا حتی جلوتر از برخی کشورها در دنیا در این مسیر حرکت کند، بیان کرد: حاصل این رسیدن به الویت های اجرایی است.

کنترل مراحل اجرایی
 احمدی، پیگیری راهکارها را یکی از مواردی برشمرد که در دستور کار کارگروه قرار دارد و تصریح کرد: پیگیری راهکارها، پس از ارائه راهکارها امری مهم تلقی می‌شود؛ به طور مثال اگر کارگروه تصمیم دارد از یک محصول حمایتی کند، باید پیگیری‌های لازم در راستای اینکه آیا تمام مراحل برای به نتیجه رسیدن عملیات انجام شده است یا خیر نیز انجام شود. به بیان دیگر، کنترل مراحل اجرایی باید صورت گیرد و در این مسیر هدف کارگروه این است که تا نقطه نهایی و به هدف رسیدن رفع نیازمندی‌ها، کار را پیگیری و نظارت کند تا کار از مسیر خود خارج نشود.

عضو کارگروه امنیت سایبری ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌‌پذیری و ارتباطات، توسعه علم یا همان تغییرات تکنولوژی و پیش‌بینی شرایط آینده را یکی دیگر از مواردی خواند که کارگروه در نظر دارد و خاطرنشان کرد: کنترل مراحل اجرایی نیز مبتنی بر همین مقوله است. اگر در آینده ممکن است رایانه کوانتومی ساخته شود؛ راهکاری که امروز ارائه می‌شود، باید به‌ گونه‌ای باشد که وقتی به آن می‌رسیم تغییرات تکنولوژی نیز مدنظر قرار گرفته شده باشد.

وی در پایان با اشاره به اینکه نتیجه مصوبات این کارگروه به یکسری مسیر اجرایی برای حمایت از شرکت هایی که می‌خواهند در این حوزه فعالیت کنند، منتهی می‌شود، افزود: از مسیرهای اجرایی می‌توان به ارتقا نیروی انسانی، ارتقا وضعیت امنیت سایبری کشور و ... اشاره کرد. در ادامه مسیر اجرایی، توسط ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری پیگیری می‌شود تا عملیات به نقطه نهایی برسد.
//isti.ir/ZYoy